1. PROCEDURA ZA POVRAT ROBE

Prema Zakonu o zaštiti potrošača BiH (Službeni glasnik BiH, br. 25/06) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.techmann.ba smatra se prodajom na daljinu.

Proizvode možete vratiti u roku od 14 dana od primitka narudžbe, bez potrebe za obrazloženjem. Proizvod ili proizvodi moraju biti vraćeni neoštećeni, nekorišteni i u originalnoj ambalaži.

Rezani proizvodi ne mogu biti vraćeni niti mjenjani, sem u slučaju greške od strance trgovca.

Troškove povrata artikala snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Kontaktirajte nas putem telefon 035/257-555 ili emaila na adresu info@techmann.ba za pokretanje procedure povrata robe i/ili sredstava. 

Nakon toga, potrebo je da pošaljete putem maila Izjavu o odustanku od ugovora koja sadrži broj narudžbenice, šifru artikla koji se vraća.

U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamjenu za drugi proizvod. Povrat sredsatava se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrijednost proizvoda koja nastane kao posljedica rukovanja robom na način koji nije adekvatan. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se povrat sredstava u iznosu koji je kupac platio za vraćeni artikal i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Online trgovina www.techmann.ba prikuplja Vaše lične podatke pri obavljanju radnji koje prethode kupnji odnosno sklapanju ugovora što je ujedno i pravna osnova obrade Vaših ličnih podataka. Prilikom narudžbe proizvoda nužno je da upišite tražene podatke kako bi mogli završiti narudžbu te dobiti broj narudžbe koji služi kao pozivni broj za direktnu bankovnu transakciju na naš račun. Nakon što ste je iznos narudžbe uplaćen, a sredstva vidljiva na našem računu, isporučujemo naručenene proizvode, u slučaju da se radi o uplati bankovnim putem a ne pouzećem.

Prilikom kupnje proizvoda imate mogućnost kreiranja svog profila u kojemu su vidljivi svi Vaši lični podaci koji su nužni kako bi izvršili proces kupoprodaje, a putem kojega imate uvid u sve Vaše prošle kupovine.

Vaši lični podaci bivaju prikupljani također i prilikom isunjavanja kontaktnog formulara kada postavljate upite vezane za prodaju naših proizvoda ili u neku drugu svrhu.

Internetsku adresu posjetitelja (IP adresa) prikupljamo prilikom korištenja naše internetske stranice.